Siklósi és harkányi programok március 15-én


Harkány Helyi hírek - 2015. március 13.
szerző: KT

marc15muvhaz2014

Az európai forradalmi hullám részeként az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének mindenképp meghatározó pillanata. Vasárnap mind Harkányban, mind pedig Siklóson is megemlékeznek az eseményről.

Siklóson délelőtt zajlanak az ünnepi műsorok, melyet a Siklósi Tenkes Vegyeskar, a Siklósi Ifjúsági Fúvószenekar valamint a Siklósi Huszárbandérium tesz színessé. 10 órakor a 48-as téren Balázs Csaba alpolgármester köszönti az egybegyűlteket, majd a koszorúzást megelőzően Nagy Csaba, Baranya Megye Önkormányzatának elnöke mond ünnepi beszédet. 10 óra 40 perckor a siklósi diákok ünnepi műsorát láthatjuk az Örsi Ferenc Művelődési Központban. Batthyány Kázmér sírjánál 11 óra 45 perckor kezdődik a koszorúzás.

Március 14-én Az Örsi Ferenc Művelődési Központ ad helyet a hagyománynak mondható Márciusi ifjak koncertnek, ahol a Tres Hombres és a Nihil Chips a klasszikus és a modern rockzene színterén csap össze.

A harkányi programok 14 óra 30 perckor veszik kezdetüket, amikor a művelődési ház előtti téren az Ifjúsági fúvózenekar Nagy Gyula vezetésével ad zenés köszöntőt. Ezt követően 15 órától a Kitaibel Pál diákjai ünnepi műsora kerül a színpadra, ahol Baksai Tamás polgármester és Tiffán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is beszédet mond. 16 órától koszorúzás következik a terehegyi temetőben, ahova az ünnepi műsort követően kisbuszok indulnak. A terehegyi református templomban tartott Istentiszteletet követően az ünneplőket a faluházban látják vendégül.