Harmadszor rendezik meg az Irány a PTE! Kultúrfesztet


Baranya - 2022. október 3.
szerző: SH

ptetablakoldalrol

A Pécsi Tudományegyetem harmadszor rendezi meg kiemelt beiskolázási rendezvényét, az Irány a PTE! Kultúrfesztet a pécsi Expo Centerben 2022. október 14-én.

A pályaválasztási fesztivál célja – melyen képviselteti magát az egyetem 10 kara és szervezetei -, hogy a leendő egyetemi hallgatókat megismertessék a Pécsi Tudományegyetem (PTE) által kínált széles képzési és szolgáltatási portfólióval, de mindemellett bemutatják azt is, hogy a PTE sokkal több, mint egy felsőoktatási intézmény a sok közül: a PTE Családba tartozni egy életre meghatározó élményt jelent.

A hagyományos standos kiállítói tér mellett szakmai előadásokkal, tanácsadásokkal, és az egyetemi fesztiválhangulatot megidéző koncertkavalkáddal, plusz nyereményjátékokkal várják a középiskolásokat, pedagógusaikat és szüleiket a rendezvényre.

Szeretnénk, ha egy napra minden érdeklődő belecsöppenne abba a világba, abba a hangulatba, amit Pécs és a Pécsi Tudományegyetem kínál – mondta Győrffy Zoltán. A kapcsolati igazgató hozzátette, az új felvételi szabályok ismertetéséről, a karok kínálatán és a kollégiumi lehetőségeken át, az egyetemi sportéletig és diákversenyekig minden területről kaphatnak információt az érdeklődők, ráadásul négy olyan fellépőnk is lesz, akiknek életútjának legalább egy része egyetemünkhöz kötődik.

A Kultúrfeszten fellép majd a Made in B, O’Sullivan, Mehringer és Pixa, de például dalszerző kurzust tart Beck Zoltán, a PTE adjunktusa, aki a 30Y együttes frontembere. A rendezvényen ott lesznek a PTE kiemelt partnerei, így Pécs városa is, akikkel a közös marketing stratégiai összehangolásért Városmarketing Stratéga díjat kapott az egyetem.

A több hazai és nemzetközi szakmai díjat elnyert Kultúrfeszt látogatása október 14-én, pénteken 10:00 órától 17:00 óráig ingyenes, de regisztrációhoz kötött.