Három embercsempésszel szemben emeltek vádat


Baranya - 2021. december 15.
szerző: SH

kalapacs-birosag

A Mohácsi Járási Ügyészség három ügyben emelt vádat egy magyar, egy libanoni és egy szerb állampolgárral szemben, akik díjazás ellenében vállalták, hogy segítenek Nyugat-Európába juttatni Magyarországon illegálisan tartózkodó személyeket.

A vádirat szerint a magyar vádlott Homorúd területén vett fel négy, magát szírnek valló illegális határsértőt, a szerb állampolgár Dunafalva közelében hét, szintén szír határsértőt, míg a libanoni állampolgár a mohácsi kompkikötő közelében vett fel öt török állampolgárt.

Mindhárom vádlott célja az volt, hogy az illegális határsértőket Ausztriába, illetve Németországba szállítsa, így nyújtva nekik segítséget az államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez.

A vádlottakat, illetve az általuk vezetett gépkocsikat röviddel az indulásukat követően rendőri intézkedés alá vonták, velük szemben büntetőeljárás indult.

A Mohácsi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt 2021-ben hét vádiratot nyújtott be a bíróságon összesen 11 személlyel szemben.