Háromnegyede kész a Váralja utcai projektnek!


Helyi hírek - 2022. augusztus 8.
szerző: SzR

varalja-kemence

Mintegy háromnegyed részben készült már el a Váralja utca beruházása, melyet az eredeti tervek szerint szeptemberben fejeznek be.

A város által korábban elnyert támogatás tavaly év végén egészült ki azzal a 257 millió forintos ráemeléssel, amivel a Váralja projekt infrastrukturális beruházása több mint 756 millió forintból teljesedhet ki. A fejlesztéssel érintett területen már elbontották az épületeket és zajlik az előkészítés illetve az alapozás ott, ahol várhatóan szeptemberre pihenőhelyeket és közösségi teret is kialakítanak. A munkaterületen a január eleji átadása óta zajlanak a munkálatok, melyek már 75 százalékos előrehaladottságnak örvendhetnek.

A jelenlegi munkálatok sorában az alkotóház belső tereinek kialakítása zajlik, a polgárőrház pedig a belső betonozás és a tetőszerkezet kialakításánál tart. Ez utóbbi elem a szolgálati lakásnál is összeállt, míg a belső betonfelületek már korábban elkészültek.

Kijelölték a játszótér helyét és felbontották a területen lévő korábbi burkolatot, illetve a pihenőkön helyükre kerültek a padok és a napvitorlák tartóoszlopai is. Kialakították a sétányt is, oda már csak a padokat kell kihelyezni.

Elkészült a közösségi tér kemencéje, a színpad és a sportpálya alapja, valamint csinálják a parkolót, miközben zajlanak az ácsmunkák.