2021. december 04. szombat

Helyettes államtitkár Siklóson: a program a város élni akarását mutatja


Életmód - 2021. október 15.
szerző: SH

ter-zene-prop7

Rendhagyó állomásához ért a Tér-zene program Siklóson, ahol péntek délután a Dolce Hegedűegyüttes muzsikáját egy átadó ünnepség előzte meg.

Siklós különösen jó példája a sokszínűségnek és a mindent körülvevő kultúrának, hiszen itt van a hazánkban legépebb formában megmaradt román kori és gótikus, reneszánsz elemeket is felvonultató középkori eredetű vár, egyszerre van jelen a török dzsámi, református és a szerb ortodox templom, valamint a ferencesek kolostora és kegytemploma – mutatott rá a művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár a Tér-zene programot hirdető sátor és zászlók átadásakor.

Dr. Fülöp Péter a péntek délutáni eseményen emlékeztetett: a zárt terekből kilépő zene programját 2019-ben azzal a céllal indították útjára, hogy a vidéki települések közterületein is felcsendülhessenek a zeneművészet évszázados remekei.

Közel harminc koncertet építettek a Tér-zene programba Siklóson – emlékeztetett Riegl Gábor. A város polgármestere hozzátette: amellett, hogy 2022 első felében is lesznek rá épülő események, a december adventi időszakában is igyekeznek kihasználni a program adta lehetőségeket.

A magyar kormány a nemzeti művelődésszervezési intézeten keresztül abban is komoly szerepet vállalt, hogy a korábban kultúra és művészet vonalán finanszírozott, régóta a város szolgálatában álló munkatársakat megtarthassák – említette meg Riegl Gábor a munkabérek támogatás formájában nyújtott 15 millió forintnyi finanszírozását.