2021. május 12. szerda

Hétvégén tetőzik a meleg, kicsit nyár lesz


Régió - 2021. április 30.
szerző: SH

hegynaplemente

Hétvégén tetőzik a meleg. Ugyan az utolsó napra megmozdul a légkör, de előrejelzésünkben szinte nyárias hétvégét ígér Baranya megyében és Siklós térségében is a Meteo Mecsek csapata.

Május első reggelén igen kellemes hőmérsékletre ébredhetünk, 10-13 fok várható. Közepesen felhő időnk lesz, mérsékelt délnyugati széllel. Délután erőteljes gomolyfelhő képződés mellett egyre többfelé kell elszórtan számítanunk záporokra, illetve zivatarokra, a hőmérséklet 24-26 fok között alakul, ezen a nyárias napon. Bár ez az enyheség nem tart sokáig, az éjszaka folyamán egy hidegfront érkezik!

Siklós térségében is kellemes nyárias nappal indul a május. A délnyugati szél fog dominálni, a hőmérséklet reggel 10-12, délután pedig 25-26 fok között alakulhat. A délután folyamán elszórtan számítanunk kell záporokra, illetve zivatarokra is.

Vasárnap hajnalban északnyugat felől egy hidegfront éri el a térséget, záporok alakulhatnak ki, amelyek reggelre megszűnnek. A hőmérséklet 10-13 fok között alakul, közepesen felhős időnk lesz olykor viharos délnyugati széllel. Többórás napsütésre készülhetünk, az erőteljes gomolyfelhőképződés mellet. Délután egyre többfelé alakulnak ki hevesebb zivatarok is, a délnyugati szelet északnyugati váltja és bizony erős, olykor viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet maximuma ezen a napon 22-24 fok között alakul.

Siklós térségében vasárnap élénk lesz a délnyugati szél, 50-60 kilométeres óránkénti lökések is kialakulhatnak. Délután labilissá válik a levegő, megnövekednek a gomolyfelhők, és egyre többfelé alakulnak ki elszórtan záporok és zivatarok is. A hőmérséklet reggel 10-12, délután 21-23 fok között alakul.