2021. szeptember 20. hétfő

Hétvégére visszatér a strandidő


Régió - 2021. július 23.
szerző: SH

homero

Hűvös hajnalok, száraz, napsütéses órák várnak ránk hétvégén, záporokra, zivatarokra csak vasárnap lehet számítani a Meteo Mecsek előrejelzése szerint.

Szombaton napos, de hűvös reggelre ébredhetünk, a hőmérséklet 13-15 fok között alakul. A délkeleti szél gyenge lesz. Délután folytatódik a napos idő, a hőmérséklet 29-31 fok közé melegszik. A déli szél mérsékelt lesz.

Siklós környékén is napos, száraz idő várható, az UV sugárzás nagyon erős lesz, akár 15-20 perc alatt le lehet égni. Reggel 13-14, délután 30-31 fok várható.

Vasárnap is hűvös reggelre számíthatunk, a hőmérséklet 15-17 fokig hűl, közepesen felhős időnk lesz. A délkeleti szél mérsékelt lesz. Délután egy gyengülő ciklon hullámzó hidegfrontja közelíti meg térségünket, erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, melyből elszórt záporok-zivatarok alakulhatnak ki. A délkeleti szél egész nap élénk lesz, de zivatarok környezetében megerősödhet. A hőmérséklet 30-33 fok között alakulhat.

Siklós térségében is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés egész nap. Főképp a délután második felétől elszórt záporok-zivatarok kialakulhatnak. A délkeleti szél élénk lesz, A hőmérséklet reggel 14-16, délután 32-33 fok között alakul.