2021. május 12. szerda

Hétvégére visszatér a tavasz


Régió - 2021. április 9.
szerző: SH

siklos-var-hajnal-sm

Hétvégére visszatér a tavasz, ahogy a megye nagyrészében, úgy Siklóson is kellemes kirándulóidő várható. Az időjárásjelentést a Meteo Mecsek támogatja.

Szombat reggel gyengén felhős időre ébredhetünk. A déli szél élénk lesz, a hőmérséklet 1-4 fok között fog alakulni. A délelőtt folyamán megerősödik a déli szél, a Mecsekben egy-egy erősebb lökés sem kizárt! Kora délutántól erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, változóan felhős időnk lesz. Csapadék ezen a napon nem várható. Erős lesz a déli szél továbbra is, a hőmérséklet maximuma 18-20 fok között alakul. Estére a szél átmenetileg mérséklődni fog.

Siklós térségében is kellemes tavaszias idő várható. A hőmérséklet reggel 2-3, délután 19-20 fokon tetőzik. A délután folyamán sok lesz a gomolyfelhő felettünk, de csapadékra nem kell számítanunk. A déli szél délután erős lesz, és csak estére fog mérséklődni!

Vasárnap hajnalban kezdetben közepesen felhős időnk lesz, majd a reggel folyamán egy szakadozottabb felhősáv halad délnyugat-északkelet irányba, melyből elszórt záporok kialakulhatnak, de számottevő csapadékra nem kell számítanunk. A déli szél élénk marad, a reggeli hőmérséklet 5-7 fok között alakul. Délután folytatódik a változóan felhős idő, de csapadék ekkor már nem várható! A déli szél továbbra is élénk marad! A hőmérséklet maximuma 18-21 fok között alakul.

Siklós térségében délelőtt gyenge záporok kialakulhatnak, majd a csapadékot adó felhők északkelet felé elhagyják a térséget. Sok lesz a felhő felettünk és a délnyugati szél is élénk lesz. Reggel a hőmérséklet 6-7, délután pedig 19-21 fok között fog alakulni. A szél csak estére fog mérséklődni.