Hőség – itt a siklósi menedékhelyek hivatalos listája


Helyi hírek - 2021. július 7.
szerző: SH

legkondik

Mivel ismét harmadfokú hőségriadó lépett életbe, az egészségügyi szervezetek számos jótanáccsal szolgálnak. A kiszáradás és a leégés elleni ötletek mellett megemlítik azt is, hogy ilyenkor ajánlatos több órán át légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni, amihez hátteret is biztosítanak.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hasonló helyzetekben kötelezően összegyűjti és kihirdeti azokat a közösségi, bárki számára elérhető helyeket, ahol hűsölni lehet.

Míg korábban nem hirdették a lehetőséget, mert paradox módon a légkondicionált helyiségek némelyikébe csak maszkkal vagy oltási igazolvánnyal lehetett volna belépni, most, a tiltások enyhítését követően már közölték a hűtött helyek listáját, amiket felkereshet az, aki nehezen viseli a meleget.

Siklóson a Köztársaság tér 8. szám alatti Könyvtár és Ismeretközpont mellett az áruházak vannak kijelölve pihegés céljára, így a Szent István téri Sparban, a Harkányi úti Tescoban, a Lidlben illetve a Pennyben lehet hivatalosan is menedéket keresni a nyár elől.