Hűtlen kezeléssel és közokirat-hamisítással vádolják Kozármisleny polgármesterét


Baranya - 2024. február 15.
szerző: SH

pecsi-ugyeszseg

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot Bíró Károly ellen a Pécsi Járási Ügyészség a Pécsi Járásbíróságra.

A vádirat szerint Biró megtakarítással kombinált életbiztosítást kötött az önkormányzat nevében, ahol biztosítottként és kedvezményezettként is ő szerepelt. A díjakat az önkormányzat fizette, ám a szerződés lejártát követően, 2019 végén Biró a saját számlájára kérte és kapta az 1,6 millió forintos megtakarítást. Kozármisleny képviselő-testülete sem a biztosításról, sem a megtakarított pénzről nem döntött soha.

A másik ügyben a bankkártyák használatával összefüggésben 2020-ban hoztak egy szabályzatot, ám a vád szerint azt 2015-re visszadátumozták. A jogosult személyek között azonban volt, aki akkor még nem is dolgozott a hivatalnál, mások pedig nem is rendelkeztek a szabályzatban megadott bankkártyákkal. A vádirat szerint a polgármester ezeket a tényeket hamisan foglalta a közokiratba.