2021. július 25. vasárnap

Idén is lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra


Életmód - 2020. október 19.
szerző: SH

iskola-tanszer

Ismét csatlakozik Siklós a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz – döntött a város képviselő-testülete azokról a kiegészítésekről, mellyel a szociálisan rászoruló tanulók ösztöndíjához járul hozzá.

Az ösztöndíjprogram célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. A program keretében olyan hallgatók számára válik elérhetővé az ösztöndíj, akik az önkormányzat illetékességi területén laknak és felsőoktatási intézményben nappali tagozatos képzésen vesznek részt.

A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás; a települési és a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás valamint a felsőoktatási intézményi támogatás szolgál.

A november 5-i határidőig sikeresen pályázó hallgatók vagy leendő hallgatók az önkormányzati kiegészítéssel együtt összesen havi 10 ezer forintos ösztöndíjban részesülhetnek – az igényelt támogatási formától függően tíz vagy háromszor tíz hónapra.