2021. szeptember 20. hétfő

Idén sem maradhatott el a tűzoltótábor


Életmód - 2021. augusztus 27.
szerző: BM-OKF

tuzoltotabor

Izgalmakkal és kihívásokkal teli napokon vannak túl azok a gyermekek, akik részesei voltak az immáron ötödik alkalommal, a siklósi laktanyában rendezett tűzoltótábornak.

A Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület által szervezett programokon négy napon keresztül különféle tűzoltási- és életmentési feladatokkal néztek szembe azok a gyermekek, akik még időben lecsaptak a villámsebességgel betelt helyek valamelyikére.

Idén 22 gyermek – ahogy a program megnyitóján elhangzott, a jövő tűzoltói – ismerkedhettek meg különféle tűzoltási módszerekkel és felszerelésekkel, kipróbálhatták például a búvárkodást és magasból mentést, de elsősegélynyújtás és árvízvédekezés terén is bővíthették ismereteiket.

Fontosnak tartjuk, hogy ifjúsági tagjaink nyári szünetben, szabadidejükben is tartalmas programokon tanulhassanak – vallja a Szent Flórián valamennyi tagja. A tanulásnak pedig megannyi formája lehet nem kérdés, hogy a gyerekek szívesebben töltenék ezután is így a tanulásra szánt idejüket.

Jó hír azoknak, akik kedvet kaptak vagy visszatérnének, hogy az egyesület a jövőben is folytatni szeretné a sikeresnek bizonyult hagyományt, így a tervek szerint 2022-ben is megszervezik a tábort.