Ismerős helyek köszönnek vissza a könyvtárban ma megnyílt kiállításon


Életmód - 2024. február 1.
szerző: SH

illes-kiallitas

Puskásné Illés Gyöngyi elképesztő részletességgel, varázslatos, modern vonulatú színhasználattal készült festményeiből nyílt kiállítás a siklós könyvtár emeleti galériájában.

A szaporcai származású, negyven éve Lapáncsán élő művész tárlata csütörtökön nyitotta meg kapuit. Mint mondta, mindig is szunnyadt benne a festői hajlam, de míg gyermekkorában nem foglalkoztak vele, később szabadidős elfoglaltságként, az elmúlt években pedig a hétköznapi sodorból való kiszabadulásként uralkodott el rajta a művészet élménye.

Célom megmutatni, hogy az élet igenis szép és van szép oldala is, még ha egy ilyen zűrzavaros világban is élünk – fogalmazott Illés Gyöngyi, hozzátéve, műveivel azt üzeni, hogy találjuk meg magunk körül a boldogságot és azt az elfoglaltságot, ami boldogabbá tesz.

A Siklósi Könyvtár és Ismeretközpont nem titkolt célja, hogy helyet és lehetőséget biztosítson a térségben élő művészeknek, a mostani tárlat egy hónapon át lesz látogatható – tette hozzá Vincze Bernadett, az intézmény vezetője.