Itt találkozhatsz Kevinnel – plusz öt dolog, amiről nem tudtál


Életmód - 2021. december 24.
szerző: SH

reszkessetek

Nem múlnak el úgy ünnepek, hogy ne kerülne képernyőre minden idők legtöbb bevételt hozó karácsonyi filmje, a Reszkessetek betörők! legalább első epizódja.

Kevin, az otthonfelejtett kissrác 1990-es vígjátéka két Oscart és két Golden Globe-ot is hozott az alkotóknak.

Azt viszont kevesen tudják, hogy a ház nem díszlet, abban egy igazi család lakott, akik a forgatás alatt sem költöztek ki, sőt, vendégül látták a stábtagokat. A Chicagohoz közeli ingatlant végül 1,58 millió dollárért adták el 2011-ben. A benti, reptéri és Kevin szobájában játszódó jeleneteket azonban egy gimnáziumban forgatták.

Harry, a főgonosz szerepét Robert De Nironak és John Lovitznak is felajánlották, de nem láttak benne fantáziát.

A film, melynek jeleneteit Kevin a betörők elzavarására használt ki nem létezik, a bevágásokat külön forgatták le a sztori kedvéért.

A film igazi sikerét a keleti blokkban az hozta,hogy ez volt az első nyugatról érkező, széles körben vállalható alkotás.

Az eredeti forgatókönyv szerint a film zárójelentében a két betörő a börtönben nézte volna az előbb említett, Angels With Filthy Souls című filmet, és grimaszolt volna, amikor leesik nekik, hogy Kevin azzal szivatta meg őket.

Az idei évben a TV2 kétszer is lejátssza, pénteken 20:25-kor és szombaton 13:25-kor. A Moziverzum is kétszer tűzte műsorára, kedden 19 órától és január 3-én hétfőn 10:20-tól. A Mozi+ csatornáján elsején 14:40-től pereg. Aki a második részre is kíváncsi, egy nappal kell csak tovább várnia.