Jelentős támogatást nyújt Siklós a sport- és kulturális célú civil egyesületek számára


Helyi hírek - 2024. március 28.
szerző: SH

siklos-varoshaza-zaszlo

A kulturális és sportegyesületek számára biztosított támogatásokról döntött legutóbbi ülésén Siklós képviselő-testülete. 

Az önkormányzat minden évben támogatja a városban működő kulturális- és sportcélú egyesületek munkáját, mely az idei esztendőben a kulturális tevékenység kapcsán 4, a sportcélú tevékenységek után összesen 15 millió forintos keret terhére történhetett.

Mint Riegl Gábor a csütörtöki döntéssel kapcsolatban kiemelte, az önkormányzat civilekkel szemben folytatott stratégiája azt az eredményt hozta, hogy a korábbi évekhez képest emelt összegben tud támogatást biztosítani a városvezetés.

Míg kultúra esetében 4, a sport vonatkozásában most 15 milliós keretről döntöttek, azonban ennél is többre tehetnek szert az egyesületek, hiszen – mint a polgármester is rámutatott – további keretek is nyitva állnak, így mindent egybe véve 22 milliós támogatást tud kihelyezni részükre a város.

Mojzes Tamás, a területért felelős alpolgármester az egyesületeknek munkájáért mondva köszönetet hangsúlyozta: nincs olyan sportkör vagy kulturális egyesület Siklóson, aki nem tudná megélni terveit, megrendezni eseményeit, hiszen – mint fogalmazott – az önkormányzat mindig fogja a kezeiket. Ez ahogy a múltban, úgy a jövőben is így lesz, amire a polgármester személye és az apparátus a garancia.

A kulturális egyesületek sorában a Kanizsai Dorottya Fúvószenekari Egyesület, Siklós 700 ezer forint, a Tenkes Vegyeskari Egyesület 600, a Dolce Hegedű Egyesület 600, a Siklósi Hagyományőrző Egyesület 600, a Gasztro- és Borbarátnők Borrendje Siklós 300, a Siklósi Szalon Alapítvány 500, a Siklósi Borbarátnők Borrendi Egyesülete 200, a Villány-Siklósi Borút Egyesület 200, a Fontos Vagy Nekünk Egyesület pedig 300 ezer forint támogatásban részesül.

 A sportcélú egyesületek között az MK Pelikán – Siklós KC 5 millió forint, a Siklós SE 2,5 millió, a Siklós -Sport Nonprofit Kft. 5, a Damashi Küzdősport Egyesület 1 millió forint, az Apró Paták Lovas Sport Egyesület 350 ezer, a Tenkes Természetbarát Egyesület 300, a Siklósi Lóbarátkör Hagyományőrző és Sportegyesület 500, a Tenkes Lovas Sport, Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület pedig 350 ezer forint támogatást nyert el a számos körülményt figyelembe vevő, objektív elbírálás során.