Jótékonysági bállal segítik a térségben egyedülálló kezdeményezést


Helyi hírek - 2022. május 8.
szerző: KT

bohar-fischer-vev-bal

Nem csak kialakításában, működésében is egyedülálló lesz a befogott vagy rossz sorsú kutyák kezelésének módja Siklóson. A gyepmester és a szomszédságában működő állatvédő egyesület olyan együttműködést alakított ki, mely négylábú barátainknak újabb esélyt ad az életre.

A térségben kiemelkedő és egyedülálló modell magánszemélyek mellett további szervezeteket is együttműködésre sarkall. Így jöhetett létre az a jótékonysági bál, melyet első ízben – hagyományteremtő szándékkal – szombaton rendeztek meg a siklósi művelődési házban.

A Várunkért és Városunkért Egyesület (VÉV) valamint a Siklósi Polgárőr Egyesület közösen csatlakozva Jovánovics Péter kezdeményezéséhez a jótékonysági bál teljes bevételét a Tenkesalja Állatvédő Egyesület számára ajánlotta fel – ismertette Bohár Ervin. A VÉV társelnöke kiemelte: az esttel az állatvédő egyesület építkezésének befejezését támogatják, mellyel a kor elvárásainak megfelelő körülményeket teremtenek a városban befogott vagy itt élő, rosszsorsú kutyák számára.

Az egyesület társelnöke részletezte: a napokban kezdte meg tevékenységét a városi gyepmester, akit törvény szabta határidő köt az állatok elaltatására. A szomszédos egyesülettel kötött megállapodás keretében ennek leteltével a kutyák további esélyt kaphatnak a szocializálódásra és új gazdához való kihelyezésre. A bál bevétele az elhelyezést szolgáló kennelek befejezéséhez járul hozzá.

A zenét az ötletgazda kezdeményezőként jelen levő Jovánovics Péter szolgáltatta, aki mellett Szávuly Anna dalainak előadásával színesítette az estet.

A bál precedenst teremthet, hiszen a későbbiekben több jótékony célú kezdeményezés is születhet – jelezte Fischer Zsolt. A Siklósi Polgárőr Egyesület elnöke hozzátette, ezek hasonlóképp történő felkarolásával készek képviselni az olyan fontos értékeket is, mint a felelős állattartás.