Jóváhagyták – teljes a lista, hol lesz első körben térfigyelő kamera Siklóson


Helyi hírek - 2020. november 2.
szerző: SH

biztonsagikamera

Jóváhagyta a hulladékszigetek térfigyelő biztonsági kameráinak felszerelését és üzemeltetését Siklós képviselő-testülete.

Mint korábban beszámoltunk róla, nyolc szemetes mellé kerül térfigyelő kamera. Az elfogadott előterjesztés szerinti módosított költségvetésből kiderül, hogy erre a célra 520 ezer forintot fordít a város.

Biztonsági kamera figyeli majd a Harkányi úti, a Baross Gábor utcai, a Garai és Vértanúk utca kereszteződésében lévő, a Gordisai úti, Szegfű utcai, a Köztársaság téren a festékbolt melletti, a máriagyűdi játszótér valamint Hegyalja utca szelektív szemetesének környékét.

Az üzemeltetést Siklós Város Önkormányzata végzi, a rendszer működési feltételeihez pedig a megfigyelési pontok tulajdonosai együttműködési megállapodás keretében az alapvető infrastruktúra biztosításával járulnak hozzá.

A térfigyelő rendszer felszereléséhez külön engedély nem szükséges, azonban előfeltétele a képviselő-testület most megszavazott felszerelést jóváhagyó döntése és egy rendelet alkotása a működtetésről. Ezen kívül a rendőrséget és a közterület-felügyeletet is tájékoztatni kell a megfigyelési pontokról.

Riegl Gábor kitért rá, hogy a problémás helyszínek kiválasztásánál kollégáik javaslatára hagyatkoztak. A város wifis pályázatával összefüggésben a polgármester jelezte: a hálózat kiépítésénél figyelemmel vannak arra is, hogy később még több ponton, még több feladatot ellátó kamerát helyezhessenek el. Ez már egy második lépcsőfoka lesz a rendszernek – fogalmazott. Ne legyenek illúzióink, a korábban szelektív szigetek környékén lerakott illegális hulladék a város más pontjain fog megjelenni – jegyezte meg a turisztikai tengelyeken várhatóan megszűnő szemetelés kapcsán.