2021. július 25. vasárnap

Jutalom és új ügyelet: megelégelte a város polgármestere a rongálásokat


Helyi hírek - 2018. június 24.
szerző: SH

rendoroksetalnak

Megelégelte a város polgármestere a sorozatos rongálásokat, és komoly jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek. Hamarosan feláll egy új telefonos ügyelet is, ahol a közrend és közbiztonság érdekében non-stop fogadnak majd bejelentéseket.

A láthatósági mellény és a sapka a helyén van, hisz nélkülük a rendőr csak a bűnöző játékszere, a statisztikák pedig egészen biztos, hogy idén is sosem látott magasságokban ragyognak, csak épp randalírozó hordák a várost barmolják közben szét. Arra is mérget vehetünk, hogy a város testülete csont nélkül fogja elfogadni a rendőrkapitány beszámolóját is. A tervgazdálkodás harsonaszóval bejelentett sikere ma már viszont édeskevés, valódi előrelépés pedig nem látszik.

Legutóbb ismeretlenek rongálták meg dr. Szepesvári Zsolt rendelőjét, a Natasa Szalon és a Hollós Patika falait egyetlen éjszaka alatt.

Korábban a nagyon nehezen és adományokból felújított sportcentrum kerítésének több elemét törték szét, de szinte nem múlik el nap, hogy vízelvezető csatornákat, fedeleket, fém tárgyakat ne lopnának el, ne rongálnának meg közlekedési táblákat, kukákat, vagy bármit, ami csak mozdítható vagy nem üt vissza. De ide sorolhatjuk a illegális szemétlerakás számtalan ügyét is.

 

Milliós károk

Az együttélésre, a közösségi normák betartására képtelen vandálok óriási károkat okoznak, hiszen valamennyi helyreállítás, az ellopott tárgyak pótlása milliós kiadást jelent Siklósnak. Elforgatják éjjelente a közlekedési táblákat, ordítva randalíroznak az utcákon, padokat tesznek tönkre, kiültetett virágokat visznek haza ezek a garázda emberek.

Folyamatosan tesszük a feljelentéseket, de úgy tűnik, ebben a rendőrség is csekély eredményeket tud csak elérni - mondta dr. Marenics János. A polgármester egyúttal azt is bejelentette: mindazokat a becsületes siklósiakat, akik segítenek megtalálni és lefülelni ezeket a botrányos károkozókat, 100 ezer forintos jutalomban részesítik.

A bejelentéseket a Műszaki osztály és a Városgondnokság 06/72/579-544 valamint 06/30/335-51-31 telefonszámain lehet megtenni, de hamarosan feláll egy új szolgáltatási rendszer is napi 24 órás telefonos ügyelettel. Az utóbbi feladat gyors kimunkálására Bacsa Leventét és Schrempf Tamást kérte fel a város polgármestere, akinek határozott az álláspontja: ez így nem mehet tovább.