Karácsonykor nyitja kapuit a harkányi Xavin


Harkány - 2014. december 23.
szerző: KT

Xavin Hotel projektzáró rendezvény

A Xavin Hotel megújítása egész Harkány sikere. Ha ez a szálloda most még népszerűbb lesz a vendégek körében, abból az egész város profitálhat – mondta Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő a szálloda pénteki projektzáró rendezvényén.

A Megújul a harkányi Xavin Hotel projekt során 94,5 millió forintos pályázati támogatással erősödött tovább a családi vállalkozás.  A kivitelezés 2012. november 9-én kezdődött, és 2014. december 31-én ér véget. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, segítségével a cég tíz munkahelyet tud megőrizni és három újat teremt. A négycsillagos szálloda karácsonykor nyitja meg kapuit vendégei előtt.

Magyarország munkavállalóinak 80%-a kis- és középvállalkozásnál, jelentős részük családi vállalkozásban dolgozik. Az Európai Unió és hazánk helyesen cselekedett, mikor a családi cégek megerősítésére hirdetett pályázatot – mondta a Xavin Hotel avató ünnepségén Tiffán Zsolt. A miniszteri biztos, aki egyben a térség országgyűlési képviselője is, úgy fogalmazott: ezzel a harkányi projekttel az állam a munkába fektetett pénzt – olyan munkába, melyet a Végi család minden tagja napi rendszerességgel, kőkeményen végez. Ez a família a szálloda működtetésével felelősséget vállalt, ami nem is adható át, s közösen éli meg a kudarcokat és a sikereket is. A most záruló fejlesztés az együttes munka öröme volt – zárta szavait Tiffán Zsolt.

Dr. Sitányi László, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a szervezetük háromezer pályázatot kezel, így igazán rálátnak arra, hogy mi történik a térségben. Az mondta, az ügynökségnek is örömteli olyan kedvezményezettekkel dolgoznia, akik annyira szeretik a munkájukat, mint a harkányi Xavin Hotel tulajdonosai-üzemeltetői.

Az ünnepségen jelen lévőknek – Tiffán Zsolt ajándékaként – a Zengő Együttes zenélt, majd a házigazda Végi János idézte fel a szálloda immár 16 éves történetét. A kezdetben tízszobás Xavin számos kisebb-nagyobb fejlesztés után ér el odáig, hogy hamarosan immár 34 lakrészes, négycsillagos hotel lesz, amelyben wellness és egyéb szolgáltatásokat kínálnak majd. A sókamra, a lávaköves masszázs, a kombinált szolgáltatáscsomagok mellett előkelően berendezett, 60 fő befogadására alkalmas étterem, 50 fős télikert, illetve nyaranta mediterrán hangulatú kerthelyiség is növeli a szálloda vonzerejét.

Az épületet – Végi Jánossal és Végi Jánosnéval az oldalán – Ronta László esperes-plébános szentelte fel.