Kemping épülhet az elhagyatott ifjúsági tábor helyén


Helyi hírek - 2021. december 27.
szerző: SH

ifjusagi-tabor

A siklós határában lévő, volt ifjúsági tábor területét is hasznosítaná a Modern Siklós 2030 fejlesztési programban a város vezetése az aktív szabadidős turisztikai infrastruktúra fejlesztésével.

A gaz és bokrok által benőtt területen jelenleg elbontott faházak őrzik az egykori kalandok emlékét. A Camp-Siklós projekt aktív turisztikai elemekkel és szálláslehetőséggel töltené meg újra élettel a területet.

A tábor hasznosításának előkészítésére – mint arról beszámoltunk - Siklós egy éve már kapott 3 millió forintot, most pedig arról döntött a testület, hogy jóváhagyja az összességében 825 millió forintos projekt előkészítési feladatainak eredményeként létrejött előzetes megvalósíthatósági tanulmányt és koncepciótervet.

A Harkány határában lévő, jelenleg elhagyatott tábor területén lakókocsis beállások és ötven sátorhely mellett tíz darab 4+2 fős fűthető és 8 alacsonyabb felszereltségű mobilház, továbbá szauna, reggeliző helyiség, kerékpárkölcsönző, recepció, multifunkciós tér és vizesblokkok kerülnének kialakításra. Emellett a területen egy kisméretű füves focipálya is helyet kap, illetve egy mobilszínpadot is fel lehet állítani – derül ki a Riegl Gábor polgármester által jegyzett előterjesztésből.

Egy olyan fejlesztésről van szó, mely erősíti a Siklós-Harkány tengely vonatkozásában az együttműködést – mondta Mojzes Tamás. Ha megvalósulhat, turisztikai szempontból még szebb és vonzóbb lesz a térség – tette hozzá a területért felelős alpolgármester.