Kérdőívek – fejlesztések, közösségi terek és a rendezvények is a legfontosabbak közt szerepelnek


Régió - 2024. március 6.
szerző: SH

siklos-varoshaza-zaszlo

Február elején minden siklósi háztartásba eljuttatták azokat a kérdőíveket, melyen a helyi lakosok a város fejlődésével, fejlesztésével kapcsolatban mondhatták el véleményüket.

A beérkezett kérdőívek fel lettek dolgozva, az eredményből pedig egyértelműen látszik, hogy melyek a siklósiaknak számára legfontosabb ügyek, illetve irányok – mondta a Siklósi Híreknek Riegl Gábor.

Siklós polgármestere részletezte: a helyiek a zöld- illetve megújuló fejlesztések, parkolóépítések és az utak, járdák felújítása mellett a tiszta közterületek, az új játszóterek, valamint a kamerák jelentette fokozott biztonságérzetet is fontos eredményként értékelték. Bebizonyosodott, hogy a fiatalok helyben tartása és a szórakozásra alkalmas közösségi tér kialakítása is kiemelt jelentőséggel bír.

Mint Riegl Gábor leszögezte, a kérdőívek minden válaszukban megerősítették az irányokat, elsöprő többséggel igazolva annak a programnak a célkitűzéseit, melyet ciklus elején zászlajára tűzött Siklós jelenlegi városvezetése. Az igényeket a megújuló rendezvények és a lakossággal folytatott szoros kommunikáció is kielégítették, mely egy megfeszített munka pozitív eredményét igazolja.

A polgármester kitért rá, hogy a következő ciklusban vállalt programjába is be kívánja emelni a válaszokban megfogalmazott igényeket és folytatni kívánja azt az irányt, amire korábban felhatalmazást kapott, és aminek létjogosultságát több mint félezer siklósi lakos által visszaküldött kérdőív is igazolja.