2022. május 28. szombat

Keresik Siklós kiválóságait, bárki tehet javaslatot!


Helyi hírek - 2021. október 18.
szerző: SH

sikloszaszlo

Javaslatokat várnak a Siklósi Gyémánt valamint az Év Siklósi Sportolója díj kiosztására. Az elismerésekre november közepéig lehet előterjeszteni az arra érdemesnek talált személyeket.

A város képviselő-testülete javaslatokat vár a Siklósi Gyémánt valamint Az Év Siklósi Sportolója önkormányzati kitüntetés idei kitüntetettjeire vonatkozóan. A javaslatokat legkésőbb 2021. november 15-ig lehet eljuttatni Siklós város jegyzőjéhez. A postán vagy e-mailben a titkarsag@siklos.hu címre küldött javaslatból egyértelműen ki kell derülnie, hogy a javasolt személy megfelel a kitüntetési feltételeknek, a borítékon vagy a tárgyban pedig a díj elnevezését kell feltüntetni.

A Siklósi Gyémánt Díjat tanulmányi, kulturális, művészeti vagy sport eredményeket elérő siklósi kötődésű, középfokú vagy felsőfokú oktatásban tanuló fiatalok elismerésére alapították.

Az Év Siklósi Sportolója díjat a város képviselő-testülete 2018-ban keltette életre, és azoknak a siklósi kötődésű sportolóknak adományozható, akik az adományozás évében kimagasló, országos vagy nemzetközi szinten is jelentős sporteredményt értek el.

A díjakból évente csak egy adható ki, megosztva egyik sem adományozható. A kitüntető díjjal oklevél, díszplakett és bruttó 100 ezer forint pénzjutalom jár.

A díj odaítélésről Siklós képviselő-testülete a decemberi átadást megelőző ülésén dönt azon személyek közül, akiket egy bizottság terjeszt elé.