Készülnek a tervek, teljes lehet Siklós kerékpárút-hálózata


Helyi hírek - 2021. november 24.
szerző: SH

kerekparosok-korforg

Számos, a Siklós-Harkány tengely mentén megvalósuló szabadidős- és turisztikai fejlesztés mellett a Modern Siklós 2030 Program fontos eleme a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása.

Nem csak turisztikai szempontból emelte ki Riegl Gábor, hanem az egyik legfontosabb infrastrukturális fejlesztésnek is nevezte annak a kerékpárútnak a megépítését, melyet már régóta tervez a város. A beruházásra TOP-os forrás biztosítása esetén van lehetőség.

A korábban általunk is bemutatott, tervben lévő Pécs-Máriagyűd kerékpáros útvonal mellett Siklóson ugyanis szükség van egy olyan szakaszra, mely az elkerülő út mellett szolgálja a biztonságos közlekedést. A gyűdi körforgalomtól indított bicikliútnak ugyanis jelenleg vége van a lapüzem útjánál, ám a tervek szerint az elkerülő út északi – hegy felőli – oldalán lehetne végigvezetni a vokányi körforgalomig. Ezzel Siklós kerékpárútja csatlakozna a nagyobb hálózathoz.

A közel 2,4 kilométer hosszú szakasz a turizmus és a közlekedés biztonságának javítása mellett a munkába járás feltételeit is segítené. Mint Siklós polgármestere kiemelte, az engedélyes és kiviteli tervek hamarosan elkészülnek, melyek terhét a megyei önkormányzat vállalta magára.