2022. július 01. péntek

3D nyomtató, lézer vágó is lesz a két siklósi iskola új okostermeiben


Helyi hírek - 2022. április 23.
szerző: KT

3dprint

Országszerte összesen 6,99 milliárd forint európai uniós forrást fordítanak okostantermek kialakítására állami fenntartású iskolákban – írta korábban a Siklósi Hírek.

A fejlesztés 180 iskolát érint, melyeket digitális, vizuális eszközökkel, laptopokkal, nyomtatókkal, digitális tananyagokkal szerelnek fel, emellett pedig egyes tantermeket fel is újítanak.

Mint Szücs János, a tankerületi központ Jogi és Köznevelési Osztályának vezetője szombat este közölte a Siklósi Hírekkel, két helyi iskolát is érint a fejlesztés: a Batthyány Kázmér Általános Iskola mellett a Kanizsai Dorottya Általános Iskola is fel lesz szerelve új okostanteremmel.

A fejlesztés a tantermek korszerű technologiájú digitális eszközökkel történő felszerelése mellett teljeskörű építészeti, gépészeti – falazat, nyílászárók, padozat, villamoshálózat, világítás korszerűsítése – felújítást, a tanterem teljes bútorzatának cseréjét is tartalmazza.

Emellett laptopokkal és azok feltöltését is biztosító tároló szerkényekkel, a tananyagok élvezetesebb megjelenését lehetővé tevő vizuális eszközökkel, illetve tárgyalkotó és formázó eszközökkel – 3D nyomtatók, lézer vágó és tradicionális tárgyalkotás eszközeivel, valamint a digitális pedagógiához kapcsolódó a tanulók nevelését-oktatását támogató egyéb taneszközök beszerzésével is gazdagodnak az intézmények, ahol a kollaborációs tevékenységhez szükséges egyéb eszköz rendszereket is biztosítják.

A projekt másfél éven belül zárul és összesen 6,994 milliárd forint európai uniós forrást használ fel, miközben a köznevelési feladat ellátása folyamatosan biztosított lesz az intézményekben.

A két siklósi iskola mellett többek közt Beremend, Drávaszabolcs, Egyházasharaszti, Kémes, Lippó, Villány és Vokány iskolája is részese lesz a fejlesztésnek.