Két tucat kisebb kábítószerkereskedőt vittek be a rendőrök


Baranya - 2023. október 4.
szerző: SH

bilincs-ujjnyom

Kábítószer-kereskedéssel foglalkozó társaság tagjait vitték be az elmúlt héten a rendőrök, amivel meglátásuk szerint ezzel több mint ötvenmillió forintot érő, 5 kilónyi drog eladását akadályozták meg.

A bejelentés szerint a rendőrök látókörébe először egy lakócsai házaspár került, a 40 éves férfi és társa Pécsen főként fiataloknak árulta a drogot, mielőtt augusztus végén elfogták volna őket.

A rendőrök a nyomozás során eljutottak a páros beszerzési forrásához, ennek köszönhetően tudtak intézkedni a drog szállítását végzők ellen. Egy rajtaütés során, szeptember 29-én az M6-os autópálya sombereki kihajtójánál 2634 gramm kábítószert találtak egy autóban.

A kocsiban utazó 47 éves komlói férfit és társait – egy 35 éves és egy 29 éves mohácsi férfit – gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a komlói férfi lakásán 22 gramm kokaint is találtak.

A nyomozók az akció napján egy a hálózattal összefüggésbe hozható 41 éves komlói férfi ellen is intézkedtek, akinek a lakóhelyén és pécsi munkahelyén összesen 1378 gramm ketamint találtak.

Az ügyben egy 38 éves és egy 27 éves komlói férfi is képbe került, a gyanú szerint ők is hálózat tagjai voltak. A náluk megtartott kutatás alátámasztotta a rendőrök gyanúját, a lakásukon szintén voltak kábítószergyanús anyagok.

Az ügyben eddig 21 ember ellen intézkedtek, közülük a bíróság mostanáig hatot tartóztatott le.

A nyomozás eddigi adatai szerint a 47 éves komlói férfi volt a hálózat középpontjában, ő szerezte be a drogot egy Budapest környéki településről, majd segítői szállították a kábítószert a fogyasztókhoz.

A házkutatások során több nagy értékű autót és arany ékszereket foglaltak le, amelyeket a kábítószerből szerzett jövedelemből vásárolhattak a gyanúsítottak.

Arról, hogy ki és mit ismert be nem közöltek semmit.