Kiderült, melyik térségi kezdeményezés kapja a Tesco legnagyobb támogatását


Életmód - 2022. február 14.
szerző: SH

tescozsetonok

Míg a szavazás vasárnapi zárásakor is a nagyharsányi projekt oszlopában volt a messze legtöbb zseton, a korábbi hetek ürítéseinek számai is azt mutatják, hogy az óvoda infokommunikációs eszközök vásárlását célzó kezdeményezés kétszer több szavazatot kapott, mint a másik kettő összesen.

Nagyharsány óvodája mellett a Hétágfa Egyesület és a Vidéken Jó! Alapítvány is indult a január közepén kezdődött szavazáson, ahol a kasszánál kapott zsetonokat lehetett február 13-ig a kijárat felé elhelyezett három urna valamelyikébe dobni. Az így körzetenként legtöbb szavazathoz jutó kezdeményezés 400, a második helyezett 200, a harmadik pedig 100 ezer forintot kap a Tescotól a megvalósításra.

A hivatalos eredményhirdetésre még várni kell, de az áruház folyamatosan közzétette az összesítéseket.

A Nagyharsányi Óvoda informatikai és digitális eszközök beszerzésével szeretnék beléptetni a sokszor hátrányos helyzetű gyermekeket a számukra addig ismeretlen online világba, hogy ne hátránnyal induljanak az iskolában. A kezdeményezés a korábban összesített zsetonok hozzávetőlegesen 65 százalékát szerezte meg.

A kistótfalui Hétágfa Egyesület egy fontos közösségi és rendezvényhelyszínt, a Hétágfa Liget második présházfelújító táborára gyűjtött pénzt. Az értékmentő munkával hagyományos, helyi építkezés elvei alapján mentik meg a vályogházat. A projekt a biléták 20 százalékát gyűjtötte az első három héten össze.

A szaporcai Videken Jó! Alapítvány az Ormánság értékeinek megőrzését tűzte zászlajára azzal, hogy iskolai és óvodai csoportoknak mutatják be a szövésmesterséget, a szőtteseket és a szövőszéket a Szaporcai Cifraház szövőműhelyében, amire a vásárlók 15 százaléka adta támogatását.