2020. augusztus 15, szombat

Kisfaludy – Siklóson mindenki a maximális támogatást kérte és kapta


Helyi hírek - 2020. július 29.
szerző: SH

epitkezes-terv

A 60 milliárd forintos keretösszegre július 15-éig jelentkezhettek a legfeljebb nyolc szobát üzemeltető vidéki magán- és egyéb szállásadók, akiknek a szobánként legfeljebb egymillió forintos felújításra, korszerűsítésre fordítható támogatást az év végéig kell felhasználni.

Mint a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. jelezte a Siklósi Híreknek, a városból összesen 21 pályázat érkezett be a nemrég zárult Magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése című pályázat keretein belül. Ezek közül húsz pályázó összesen 43 millió forint értékben, 43 szoba 111 férőhelyének megújítására kapott támogatást, egy pedig még értékelés alatt van.

Harkányban 181, Villányban 57 szállásadó kapott támogatást, a megyében pedig összesen 926 szállásadó élt a vissza nem térítendő lehetőséggel.

A támogatást sokféleképp, de szigorú feltételeknek megfelelően lehet felhasználni: a kért összeg kültéri beruházások mellett a meglévő szálláshelyek külső és belső megjelenésének, belsőépítészeti arculatának, minőségének fejlesztésére, a szálláshelyek szobáinak és kapcsolódó helyiségeinek átalakítására, felújítására, szálláshely szolgáltatáshoz közvetlenül kapcsolódó eszközök beszerzésére, akadálymentesítésre, illetve a fejlesztéssel érintett épületek energiahatékony működését javító megújuló energiarendszerek telepítésére fordítható.

Az elszámolás egyszerűsített módon zajlik majd, a program irányítói pedig szúrópróbaszerűen ellenőrzik a projekteket.

Ha kíváncsi rá, hogy kik nyertek támogatást szobáik után és pontosan mennyit, ide kattintva böngészheti a program hivatalos listáját.