Klímastratégia – szabad az út a zöld Siklós felé vezető úton


Életmód - 2022. április 25.
szerző: SH

klimamuvekk

Helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás projektjének zárórendezvényén adták át azokat az okleveleket és nyereményeket, melyekkel a siklósi iskolák diákjainak kapcsolódó szakkörön készített alkotásait ismerték el.

A záróakkordnak és az Éghajlatvédelmi akcióhős szakkörzáró kiállításhoz kapcsolódó díjátadásának a siklósi könyvtár adott otthont hétfő délután. Az egyéni díjazottak mellett a legeredményesebb intézményt is elismerésben részesítették; az élő citromfát a Batthyány Kázmér Általános Iskolában nevelhetik fel.

Elérkeztünk egy kicsivel több, mint kétéves folyamat végéhez – mondta Mojzes Tamás. Siklós alpolgármestere ismertette, hogy az önkormányzat munkatársaival és külső partnerek, szakértők segítségével, valamint a helyi lakosság és a megalakult városi klímaplatform bevonásával megalkották Siklós Város Klímastratégiáját.

Hosszú utat tettünk meg, és még csak a hídhoz értünk el. Amikor elkezdtük még sem pandémia, sem háború nem terhelte világunkat – emlékeztetett, hozzátéve: bízik benne, hogy mindkettőnek hamarosan búcsút inthetünk, azonban a klímavédelem, klíma változás egészen biztos, hogy sokáig közügy, osztályrészünk marad. Ígérem, az önkormányzat megalkuvás nélkül fog tenni a klímatudatos Siklósért, de csak együtt, a mostani tudással felvértezve kelhetünk át a zöld jövő, zöld Siklós felé vezető hídon – fogalmazott.