2021. február 25, csütörtök

Költségvetés – idén is pályázhatnak támogatásra a siklósi egyesületek


Régió - 2021. január 21.
szerző: SH

siklos-varoshaza-zaszlo

Az idei évben is számíthatnak a siklósi civilek az önkormányzat támogatására. A 2021. évi költségvetést február közepéig kell a testületnek elfogadnia, soraiban pedig a sport- és kulturális egyesületek igényei is megjelennek majd.

Folyamatban van az igények felmérése, az elmúlt napokban valamennyi sport- és kulturális célú egyesülettel tárgyalt Siklós vezetése. Támogatásra több feltétel mellett az az egyesület pályázhat, aki az előző évi összeg felhasználásával elszámolt.

Mint Riegl Gábor polgármester a támogatások keretösszegével kapcsolatban megjegyezte, semmiképp sem szeretnének visszalépést, az önkormányzat idén is erején felül, a tervek szerint az elmúlt évhez hasonló mértékben támogatja az egyesületeket.

A megítélt támogatások mértéke több szempont alapján alakul ki, így az egyesület létszáma és bevételei mellett szerepvállalásuk is jelentőséggel bír. A bizottságok bevonásával kialakításra kerülő éves költségvetést a képviselő-testület tagjainak is jóvá kell hagyniuk, melyre februárban kerülhet sor.