2021. január 28, csütörtök

Körforgalom – jövő héten már az utolsó réteget aszfaltoznák


Helyi hírek - 2020. november 16.
szerző: SH

korforgalom-siklos-1116

A héten kezdődik az ív másik felének aszfaltozása, és december közepére várhatóan használatba is lehet venni a máriagyűdi körforgalmat.

Jelenleg a körforgalom északi oldalának burkolatépítési munkái zajlanak – tájékoztatta a Siklósi Híreket Juhász Miklós, a kivitelező Sztráda 92 Kft. műszaki igazgatója. A szegélyek, burkolatalapok és a többi elem elkészült és – ha az időjárás is engedi valamint más sem szól közbe – ezen a héten kezdődik a kiegyenlítő valamint kötőréteg aszfaltozása.

Emiatt kedden kisé változik a lámpák már megszokott pozíciója, ami kis mértékben azok programját is érinti.

Az alsóbb aszfaltrétegek elkészülte után kerül sor a teljes körforgalom kopórétegének aszfaltozására, ami jelen állás szerint a jövő hét közepe táján történik. A munkálat ideális esetben egyetlen napot vesz igénybe, és kisebb forgalmi fennakadásokat okozhat.

Ezt követően helyezik ki a szükséges táblákat és vehetik használatba az autósok a körforgalmat. A további úttestet nem, vagy csak részben érintő munkákat – mint a padkaépítés, útbaigazító táblák kihelyezése, burkolati jelek festése, kertészeti munkák – már a normál forgalmi rend mellet végzik.

A kivitelező várhatóan december közepére mindennel elkészül és átadva a körforgalmat levonulnak a munkaterületről.