3827. január 25, csütörtök

Körforgalom – megvan a nyertes dísz


Életmód - 2021. január 9.
szerző: SH

korforgejjel2

Megszületett győztes és kiválasztották azt a pályaművet, ami alapján díszítik majd a Máriagyűd határában épített körforgalmat.

Az önkormányzat 50 ezer forintos jutalmat és ajándékcsomagot – illetve esélyt arra, hogy az általa tervezett megoldás kerüljön a körforgalom közepébe – ajánlott októberben annak, aki grafika, szobor, modell, makett, logó vagy koncepcióterv formájában nyertes ötlettel szolgál a körforgalom egyedi, Siklósra emlékeztető művészeti alkotás, kortárs dizájn díszének elkészíttetéséhez.

A bizottság véleménye szerint az elvárásoknak teljes mértékben megfelelő megoldás sajnos nem született – közölte Siklós önkormányzata, hozzátéve: ettől függetlenül kiválasztásra került a nyertes alkotás, melyben felvázolt ötlet alapul szolgálhat a megfelelő mű kialakítására, azonban az alapgondolat mindenképpen további kidolgozást igényel.

A határidőig beérkezett, tucatnál is több ötlet, javaslat és terv között napóra mellett a mészkő vonalán elindulva a hegy ábrázolása is megjelent, de a vár, fürdő vagy a bor témája mellett a Tenkes kapitánya is szerepel a valamilyen módon papírra vetett vagy formába önthető elképzelések között.

A nyertes mű részletei hamarosan napvilágot látnak, a körforgalom díszét oldalunkon is bemutatjuk.