2022. május 28. szombat

Körkép – akadt dolguk hétvégén a siklósi tűzoltóknak is


Régió - 2022. január 11.
szerző: SH

Szombaton felborult  egy autó Nagyharásny és Siklós között.
Szombaton felborult egy autó Nagyharásny és Siklós között.

Az elmúlt hétvégén összesen 17 jelzés érkezett a megye tűzoltóihoz. Öt tűzesetet számoltak fel és hét műszaki mentés hajtottak végre, öt jelzés pedig tévesnek bizonyult.

A görcsönyi Szőlőhegyen növényi hulladékot égettek, amelynek a parázsló részeit a pécsi hivatásos tűzoltók gyorssugárral eloltották. Pécsen, a Darázs dűlőbe szintén növényi hulladék égetése miatt vonultak a tűzoltók, ott a tulajdonos oltotta el a tüzet a felszólításukra.

Komlón egy műanyag kuka gyulladt ki, amit az egység kiérkezéséig eloltottak, de két nappal később egy másik utcában is felcsaptak a lángok, ízt egy sugárral fékezték meg.

Piskón egy ház kéményébe épített gerenda égett, illetve izzott a kémény meghibásodása miatt. A sellyei hivatásos tűzoltók egy sugárral és egy bontóbaltával szüntették meg az izzást és távolították el a gerendát.

Drávapalkonyán egy közepes testű kutya esett egy mély kútba. A zuhanást túlélte, lába leért a víz aljára. A tűzoltók létra és kötél segítségével emelték ki a szerencsétlenül járt állatot.

Pécsváradon egy háztartási gázpalackot nem tudtak elzárni, ezért szabad területre vitték. A tűzoltók a palackban lévő gázt leengedték.

Szombaton Siklós és Nagyharsány között egy személyautó borult az árokba, amit a siklósi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak. Mint a rendőrség közölte, személyi sérülés szerencsére nem történt.