2022. május 28. szombat

Környékbeliek ismerték fel a fővárosi késelő gyilkost


Itthon - 2022. január 19.
szerző: SH

Bevallotta tettét az az ukrán származású, magyar állampolgárságú gyilkos, aki vasárnap halálra késelt egy 39 éves férfit a főváros XVI. kerületének Futórózsa utcai lakótelepén.

Az áldozat feleségének vallomása szerint férje a társasházi lakásának erkélyén állt, amikor meglátott egy a parkolóban a gépkocsik között gyanúsan mozgó alakot, akit megpróbált kérdőre vonni, de választ nem kapott. Azt hitte, hogy más célja van a férfinek, esetleg lopna vagy betörne, ezért eredt utána.

Ekkor felvette a kabátját, hogy utána menjen, közben szólt a feleségének, hogy értesítse a rendőrséget. A férfi a gyanús alak után eredt, próbálta kérdőre vonni, de erre az egy késsel megszúrta.

A rendőrséget egy járókelő értesítette, miután rátalált a vérző sértettre, aki csak annyit tudott mondani, hogy betörőt fogtam, megszúrtak. A mentők megérkezésekor a férfi már sokkos állapotban volt, kérdésekre sem tudott válaszolni. Állapotát stabilizálták, majd elindultak vele a kórházba, ám útközben összeomlott a keringése és újra kellett éleszteni. A kórházban életét vesztette.

A rendőrség kamerák segítségével találta meg a gyilkost, mivel a felvételeket mutogatva az utcában élők felismerték a jellegzetes mozgású és dzsekijű férfit és megmutatták azt is, hol lakik.

A rendőröknek a férfi munkatársai beszámoltak arról, hogy aznap nem ment dolgozni, beteget jelentett, végül a szállásán találták meg. A gyilkos egy 39 éves ukrajnai kőműves vendégmunkás, teljes beismerő vallomást tett, és miután pórázon visszavezették a helyszínre megmutatta, mi és hol történt valamint a csatornát is, ahova a kést dobta.

A szúrás a férfi szívét érte, amire a tettes annyit mondott, hogy nem akarta megölni. Vasárnap a szabadnapját töltötte és városnézésre indult, a parkoló autók közé pedig azért guggolt le, hogy a dolgát végezze.

A 8,5 centiméter hosszú pengéjű kést a férfi az egyik közeli ház csatornájába hajította, majd hazament, lemosta a véres kezét, szemétbe dobta a kabátját.

A gyilkos és az áldozat is 39 éves ukrán származású, hazájukban is csak néhány kilométerre laktak egymástól, de a gyilkos és az asszony azt állítja, nem ismerték egymást. Azt, hogy miért ölte meg áldozatát nem közölte a hatóság.

A gyilkos büntetlen előéletű, ám a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közokirathamisítás miatt folytat vele szemben eljárást.