2021. december 04. szombat

Kötelező a maszk a NAV ügyfélszolgálatain, a hivatal online ügyintézést szorgalmaz


Itthon - 2021. november 15.
szerző: SH

navonline

Hétfőtől kötelező a maszkviselés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain. Akinek módjában áll, érdemes a NAV online szolgáltatásait használni.

A NAV-nál már jó ideje, csaknem minden ügy online is intézhető, amihez a magánszemélyeknek mindössze KAÜ-azonosításra van szükségük. Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással a magánszemélyek – többek között – beadhatják a VISSZADO-nyilatkozatot is.

A hivatal emlékeztet: a vállalkozások az eBEV-en keresztül küldhetik be adóbevallásukat, nyomon követhetik befizetéseiket, eleget tehetnek többféle adatbejelentési kötelezettségnek, de a bevallásukkal kapcsolatos problémákról is ezen a csatornán keresztül értesülnek. Számos adóügy intézhető egyszerűen, egy telefonhívással is, ehhez mindössze ügyfélazonosító-szám (PIN-kód) vagy részleges kódú telefonos azonosítás szükséges, ami legegyszerűbben ügyfélkapun igényelhető a NAV-tól a TEL nyomtatványon.

A NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszer ingyenes telefonszáma a 06/80/20-21-22, amelyen hétfőtől csütörtökig 8:30-tól 16 óráig, pénteken 13:30-ig fogadják a hívásokat.