Kovid alatt épített hálózatot – vádat emeltek a Mádám, a taxis és a hoteltulajdonos ellen is


Baranya - 2022. október 11.
szerző: SH

lanycigaretta

A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három személlyel szemben, akik prostituáltakat közvetítettek kuncsaftoknak és szobát biztosítottak a légyottakhoz.

A vádirati szerint a 68 éves nő – a Mádám – Pécsen működtetett több szórakozóhelyet, amelyeket a koronavírus járvány miatti vészhelyzet következtében ideiglenesen be kellett zárnia. A megélhetésének biztosítása érdekében viszont elhatározta, hogy ismeretségi körébe tartozó prostikat fog közvetíteni.

A nő ismerte korábbról az ügy másik vádlottját, aki taxisofőrvolt. 2021 márciusában felajánlotta neki, hogy az általa beszervezett lányokat némi pénzért szállítsa el a kuncsaftokhoz. Ebbe a férfi beleegyezett, majd 2021 tavaszán több alkalommal eleget is tett a megrendelésnek, 9 lányt szállított le.

Három prostituáltnak a korábbi lakás bérletét 2021 márciusában felmondták, ezért a közvetítő nőnek szüksége volt egy olyan lakásra, illetve szobára, ahol a prostitúciós tevékenységet tovább lehetett folytatni. Ekkor felkereste egy ismerősét, egy pécsi szálloda vezetőjét, akivel megegyeztek abban, hogy a hozzá tartozó prostiknak szobákat bérelnek a hotelben.

Az elkövetők cselekménye a kerítés bűntette, valamint az épület rendelkezésre bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítése bűntettének a megállapítására alkalmas.