Közeleg a gépjárműadók befizetésének határideje


Gazdaság - 2023. szeptember 13.
szerző: SH

adobefizetesugyfelkapuscreen

Az, aki még nem rendezte szeptember 15-igfizetheti be a gépjárműadó második részletét.

A legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) applikációjában, a NAV-Mobilban fizethető be az adó. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést.

A határozatokat és értesítéseket az adóhatóság elektronikusan – cégkapura, vagy hivatali tárhelyre, tárhelyre – küldte mindenkinek, akinek van elektronikus elérhetősége. Akinek nincs erre lehetősége, postán kapja meg a dokumentumokat.

A gépjárműadók első részletét a március 15-ig, a második részletét szeptember 15-ig kell befizetni a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára.

Az átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovat elején, ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

Gépjárműadót egyszerűen lehet befizetni a NAV Ügyfélportál (ÜPO) felületén is, ahol belépéskor megjelennek az adózó NAV-nál nyilvántartott adatai és adószámlájának nettó egyenlege. Adószámlája lekérdezésével azonnal be lehet fizetni a hátralékot.