2021. szeptember 20. hétfő

Középfokú felvételi – félszáz jelentkezési lapon szerepel a kadétképzés


Helyi hírek - 2021. március 18.
szerző: SH

tancsicssiklosiskola

A tavalyi évnél is többen jelentkeztek a siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumba – jelezte Fischer Zsolt lapunknak. Az intézmény igazgatója rámutatott, a korlátozások jelentette nehézségek dacára is eredményesnek bizonyul az a törekvésük, hogy évről évre egyre többen válasszák a helyi gimnáziumot.

A 2021/2022-es tanévre 186 diák jelölte be jelentkezési lapján a siklósi gimnáziumot. Mint Fischer Zsolt ismertette, ez a szám még nem a végleges létszám, hiszen a jelentkezési lapon számít a megjelölt iskolák sorrendje is; ezt ráadásul még egy alkalommal módosíthatják a tanulók.

Mint az iskola igazgatója emlékeztetett, erre március 22-én és 23-án lesz lehetőségük a jelentkezőknek. Az iskola április 23-ig kapja meg az Oktatási Hivataltól az egyeztetett felvételi jegyzéket, ez lesz az a névsor, ami alapján április végéig kiértesítik a felvételt nyert diákokat.

A következő tanév nagy újdonsága kétségkívül a kadétképzés lesz, melyet a Közszolgálati Egyetem egyik partnerintézményeként indít a Táncsics Mihály Gimnázium, és amit félszázan szerepeltettek a jelentkezési lapjukon – köztük két átjelentkezővel is.

Ez nem egy keményvonalas katonai kiképzés lesz, hanem egy játékos, kirándulásokkal és alakulati képzésekkel színesített forma, melynek délutáni sávjába is számos program, tábor van beiktatva – ismertette Fischer Zsolt, reményének adva hangot, hogy a szak az iskola meghatározó vonala lehet.

Az igazgató emlékeztetett, hogy a szeptemberben először induló kadét szakon a diákok az általános gimnáziumi oktatáson túl heti két órában honvédelmi képzésben is részesülnek, melyből közép- és emeltszinten érettségit is tehetnek.