Közterületet nevezhetnek el a volt alpolgármesterről


Helyi hírek - 2019. április 22.
szerző: SH

asztalos-utca-tabla

Közterületet neveznének el dr. Turós Sándorról, Siklós korábbi alpolgármesteréről. A februárban elhunyt képviselő nevét az Asztalos János utca is megkaphatja, mely jelenlegi nevét a Kormányhivatal éppen kifogásolja.

A lehetőségek között egy máriagyűdi közterület elnevezése is felvetődött. Az erről szóló előterjesztés a jövő heti rendkívüli képviselő-testületi ülés témája lesz.

A kommunista időszakhoz köthető, honvéd parancsnok és politikai osztályvezető Asztalos János neve azért merült ezzel párhuzamosan fel, mert valaki bejelentést tett a Kormányhivatalnál, így annak intézkednie kell az ügyben. Mint korábban is írtunk róla, több utca neve vág egybe kommunista szereplőkkel, ám a legtöbb esetben az ott lakók aktív ellenállásába ütközik az utcanév változtatás. A lehetőségek között szerepel az utca Asztalos utcára való átnevezése is.

Van azonban egy akadálya a gyors módosításnak, ez pedig a közelgő önkormányzati választások: a már megtörtént névjegyzékbe vétel miatt késő őszig nem lehet utcákat átnevezni.