Különleges családi napra hív a VÉV szombaton


Életmód - 2022. március 19.
szerző: SH

vev-r-cvr5

Szombaton kora esetig különleges programok várják az érdeklődőket a Várunkért és Városunkért Egyesület könyvtár mögötti területen megrendezett családi napján. Az esemény egyben a terület búcsúztatója is, hiszen egy nyertes pályázatnak köszönhetően hamarosan új játszóteret kap a terület.

A megújult arculattal jelentkező Várunkért és Városunkért Egyesület, a siklósi önkormányzat valamint a Tűz és Kard Rendje Hagyományőrző Egyesület együttműködésével rendezett szombati esemény előadásai között bemutatóval egybekötve a felelős kutyatartással, a gyermeknek szóló fizikával is megismerkedhetnek az érdeklődők, de nem maradhat el a latin táncelemekre épülő zumba vagy a gyermek- illetve családi jóga sem.

A kora estig tartó ingyenes programelemek között arcfestés és légvár várja a lángossal is megvendégelt kicsiket, akik a felállított kreszpályán a siklósi polgárőr egyesület jóvoltávól a biztonságos közlekedés alapvető szabályait is elsajátíthatják.

Mindemellett fúvócsöves és íjász foglalkozás, lovagoltatás, lufihajtogatás, kézműves foglalkozások vagy a siklósi kadétok közreműködésével sorversenyek is várják a gyerekeket.

A város vezetésének stratégiai célja, hogy az olyan közterületeket, melyen pillanatban is állunk fel tudja újítani – mondta Riegl Gábor. Siklós polgármestere rámutatott: a mai nap egyben búcsúztatója is a könyvtár mögötti közösségi térnek, ugyanis hamarosan egy 150 millió forintos pályázat keretében újul meg több más terület mellett. A város kilenc játszóterével egyetemben szintén új eszközöket – egyebek mellett egy nagy hajót – kap, de emellett Siklós egy újabb játszótérrel is bővül a Szegfű utcai fejlesztés révén.

Bohár Ervin a szervezésben nyújtott segítségért mondott köszönete mellett kiemelte: egy olyan családi napot álmodtak meg, ahol a partnerszervezeteikkel is találkozhatnak, ismerkedhetnek a siklósiak, a helyi családok.

Cselekvő és gondolkodó közösségek nélkül nincs életképes város – fogalmazott Mojzes Tamás. A VÉV társelnöke rámutatott: az egyesület az elmúlt öt év során a leggyorsabban bővülő civil közéleti közösséggé vált, mely mandátumnak megfelelve az idei évben még számos program lebonyolítását tervezi.

vev-nap4

VÉV családi nap

VÉV családi nap

vVÉV családi nap