Különleges kiállítás nyílik a várban


Életmód - 2023. december 2.
szerző: SH

siklosi-var-2021

Reneszánsz panoptikum nyílik a siklósi várban, ahol minden advent előtti szombaton színes forgataggal várják a vendégeket. Siklósiaknak ingyenes a belépés, egy éjszaka pedig a város fényeit is meg lehet csodálni.

December 9-én 17 órakor nyílik a Reneszánsz panoptikum – mondta Szentgyörgyváry Péter. A várkapitány elárulta: Magyarország legnagyobb középkori panoptikumában többek mellett Mátyás királlyal és az udvartartással, Janus Pannoniussal, Magyar Balázzsal, Mátyás hadvezérével és Kinizsi Pállal is találkozhatnak a látogatók. A köszöntő után a tárlatot Riegl Gábor polgármester nyitja meg. E napon a kiállítást a siklósiak ingyen látogathatják.

Helyiek számára szintén ingyenesek lesznek azok a programok, melyekkel az adventi vasárnapok előtti szombatokon készül a vár – emelte ki a várkapitány. Ezeken a napokon 17 órától 21 óráig lesznek nyitva a kapuk és a kávézó, és a már feldíszített udvar mellett a város fényeit is meg lehet csodálni – mondta Szentgyörgyváry Péter.

A vár december 2-án a gyermekek számára készül kézműves foglalkozással, december 9-én kiállításmegnyitóval, december 16-án muffin-varázsra – süteménykóstolóra és versenyre – hívják a népet, december 17-én pedig a várudvarban tartják a számos fellépőt felsorakoztató adventi ünnepséget. December 17-én – vasárnap – a Lovagteremben kerülnek átadásra a városi kitüntetések és díjak is, a Tenkes Csárda karácsonyi díszkészítő pályázatának eredményhirdetése után.

A részletes programokról, eseményekről oldalunkon számolunk majd be.