2021. július 25. vasárnap

Különleges segítséget nyújt Siklós a horvátországi földrengés károsultjainak


Életmód - 2021. január 5.
szerző: SH

Fotó: horvát védelmi minisztérium
Fotó: horvát védelmi minisztérium

A helyi horvát közösséggel összefogva ragadja meg a lehetőséget Siklós önkormányzata, hogy segítséget nyújtsanak a horvátországi földrengés károsultjainak.

Múlt hét keddjén 6,5-ös magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot, melyet térségünkben is lehetett érezni. A földrengés epicentruma Zágrábtól negyven kilométerre, Petrinja közelében volt. A természeti katasztrófának több halálos áldozata van, számos ház összedőlt vagy lakhatatlanná vált.

Számos felajánlás érkezett a térségbe tartós élelmiszer, ruházat és különböző használati tárgyakat illetően, ám sok család az otthonát is elvesztette. A mostani gyűjtés és adományozás őket célozza meg.

Bockovac Tímea, a Siklósi Horvát Önkormányzat vezetőjét a petrinjai válságstáb képviselője, Danijel Dvorneković arról tájékoztatta, hogy jelenleg olyan építőanyagokra van a legnagyobb szükség, mint szarufa, deszka, OSB-lapok, tetőfólia, purhab, schiedel kéményelemek, kéménysapka, 60 milliméteres szegek, stafli, fűrészáru, tetőbádog, esőcsatorna, mészhidrát, cement, építési ragasztó vagy tetőcsavarok.

A felajánlásokat a hrsamoupravasiklos@gmail.com e-mail címen lehet megtenni. Mint jelezte, a szállítmány célba juttatásában a Siklósi Horvát Önkormányzat – aki maga is jelentős pénzadománnyal járul hozzá az újjáépítéshez – valamint Siklós város önkormányzata Donji Miholjac testvérvárosával együtt nyújt segítséget.

Bockovac Tímea emlékeztetett, hogy az Országos Horvát Önkormányzat is adományt gyűjt a károsultak megsegítésére. A 10402427-00032952-00000009 számlaszámra küldött összeg mellett horvátországi földrengés közleményt kell feltüntetni.