Ladover István kapta az Év Siklósi Sportolója Díjat


Életmód - 2021. december 12.
szerző: SH

ladover-sportolo

Siklós Város Önkormányzata Az év sportolója díjjal tüntette ki Ladover István íjászt. Az elismerést a vasárnap esti gálán a városvezetők nyújtották át a sportolónak.

Ladover István 1971. szeptember 18-án született Mohácson. Az általános iskola elvégzése után ipari tanulóként került először Siklósra. 1986-ban itt találkozott a harcművészettel, mely szinte végig kísérte eddigi életét. Rövid kihagyás után 2012-ben újra Siklós lett az otthona, mely most az íjászattal ajándékozta meg őt. 2015-ben kezdett versenyezni, leginkább a 3D szakágban. Időt, pénzt és fáradságot nem kímélve, autodidakta módon képezte magát. Majd ugyanebben az évben az Aprópaták Lovas Sport Egyesület íjász szakosztályának tagja lett.

2016-ban már megcsillant a tehetsége, hiszen a Baranya Íjásza versenysorozatban elnyerte a vadászreflex kategóriát. Az ezt követő három évben a kategória győztese cím mellé elnyerte a legtöbb pontot lövőnek járó Baranya Íjászbajnoka címet is.

2018-ban először jutott el a Magyar Íjász Szövetség által rendezett Történelmi Országos Bajnokságra, ahol a döntőbe jutva az előkelő 5. helyet szerezte meg. Kíváncsisága az íjászat más területein is meghozta gyümölcsét, hiszen Pályaíjászatban is gyarapította érmeinek számát.

Az idén először vett részt az Íjász Szövetség által rendezett Történelmi Távlövő Országos Bajnokságon, ahonnét az előkelő harmadik hellyel tért haza.

Az igen nehéz és rangos Saslövő Íjász Bajnokságon eddigi legjobb eredménye szintén egy bronz minősítés. Az Aprópaták Lovas Sport Egyesület által gyakran látogatott, Horvátországban évente megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen hosszú évek óta a kategóriája legjobbjaként térhet haza.

Jövőbeli tervei közt szerepel, hogy kategóriát vált, mind fegyver és mind szakág tekintetében, tradícionális íjjal és történelmi szakágban szeretne versenyezni. Szeretne részt venni a jövő évi Történelmi Világbajnokságon, ahonnét az eredményes felkészülést követően a lehető legjobb helyezést elérve érkezne haza szeretett városába, Siklósra. A felkészülésben és a versenyen való részvételhez a most elnyert díj is anyagi fedezetet biztosít.