2022. január 22. szombat

Lejáró oltási igazolványok, kiterjesztett rezsicsökkentés volt a téma


Gazdaság - 2021. december 2.
szerző: SH

Újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, és hamarosan kidolgozzák ki az oltási akciónapok országos, minden településre eljutó rendszerét – közölte Gulyás Gergely.

A kancelláriaminiszter bejelentette azt is, hogy megvizsgálják, hogy az utolsó oltás óta eltelt hányadik hónaptól járjanak le a védettségi igazolványok.

Megjegyezte azt is, hogy a tervezettnél egy héttel korábban, december 13-án érkeznek az 5-11 évesek számára adható oltások. Ennek a korosztálynak kétmillió adag vakcinát rendeltek, oltásuk rendszerét most dolgozzák ki.

Az infláció elleni küzdelemben a kormány egyik legfontosabb eszköze a rezsicsökkentés fenntartása, és kiterjesztése a kisvállalkozói és az önkormányzati szektorra is – tette hozzá Gulyás. A kisvállalkozók számára is elérhető lesz a rezsicsökkentés, a legfeljebb 4 milliárd forintos éves nettó árbevételű vagy mérlegfőösszegű, legfeljebb tíz munkavállalót foglalkoztató vállalkozások jogosultak lesznek az egyetemes szolgáltatásra. Hozzátette: az önkormányzatok számára is lehetővé teszik az egyetemes szolgáltatás igénybevételét.