Lemondott Völner Pál


Itthon - 2021. december 7.
szerző: SH

Miután Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztésére, a képviselő bejelentette lemondását.

Nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit, és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál államtitkár – közölte a kormánypárti politikus.

Völner az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára, Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztosi feladatait 2019 óta látta el.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől régóta, rendszeresen kapott 2–5 millió forintot a gyanú szerint jogtalan előny ellentételezéseként, amiért felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.