Lippón háztető, Pécsen kukák gyulladtak ki, Pécsváradon súlyos karambol történt


Itthon - 2023. február 13.
szerző: SH/OKF

Vasárnap két autó karambolozott Pécsvárad mellett.
Vasárnap két autó karambolozott Pécsvárad mellett.

Az elmúlt hétvégén összesen húsz jelzés érkezett a Baranya megyei katasztrófavédelemhez. A tűzoltóknak nyolc tűzzel volt dolguk, és tíz műszaki mentést hajtottak végre. Két jelzés tévesnek bizonyult.

Péntek reggel egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki péntek reggel Lippón, a Kossuth Lajos utcában. A lánglovagok kiérkezéséig a tüzet eloltották, illetve áramtalanították az ingatlant. A villányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet, a még izzó gerendákat eloltották.

Szombat hajnalban két kuka gyulladt ki Pécsen, a Melinda úton.

Egy helesfai családi ház tetőterében keletkezett tűz szombat reggel. A Fő utcai házban egy tetőgerenda gyullad meg, amit az ott lakók szintén eloltottak a tűzoltók kiérkezése előtt.

Két autó ütközött össze Pécsett, a Nyugati Ipari úton szombat délután. Mindkét autóban csak a sofőr utazott, egyiküket a pécsi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd a mentősök könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Nem sokkal ezután a Makay úton is baleset történt. Két személyautó ütközött össze, utasai szerencsére nem sérültek meg.

Tűz keletkezett vasárnap este egy pécsi, Csontváry utcai panelház negyedik emeleti lakásának konyhájában, mert a lakó elfelejtette levenni az olajat a tűzhelyről, mielőtt lefeküdt aludni. A lakásban terjedő füstre ébredt fel, eloltotta a lángokat, majd értesítette a tűzoltókat. A pécsi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lakás még teli volt füsttel, és izzott a tűzhely feletti konyhabútor. Az egység kis mennyiségű vízzel megszüntette az izzást és kiszellőztette a lakást, amely lakható maradt. Személyi sérülés nem történt.

Két autó karambolozott Pécsváradon is, a 6-os számú főút kereszteződésében vasárnap este. A járművekben csak a sofőrök utaztak, egyiküket könnyű sérülésekkel szállították kórházba.