Magyar mérleg: 6 arany, 7 ezüst, 7 bronz az olimpián


Nagyvilág - 2021. augusztus 9.
szerző: SH

KOVÁCS Tamás; KÁRÁSZ Anna; KOZÁK Danuta; CSIPES Tamara; BODONYI Dóra

A riói olimpia három számban szerzett nyolc aranya után a Tokióból négy sportágban jeleskedtek a magyarok. Hazánk a 86 nemzet viadalában a 15. helyen végzett.

Amellett, hogy a sporolók teljesítették az elvárt 13 érmet, összességében is jobban szerepeltünk mint öt éve: a húsz érmet kilenc sportágból szerezték a magyarok, Rióban 15 érmet négy terület képviselői akaszthatták a nyakukba.

Aranyérmet Szilágyi Áron kardvívó, Milák Kristóf úszó, Lőrincz Tamás kötöttfogású birkózó, Kopasz Bálint és Tótka Sándor kajakozó, valamint a Bodonyi Dóra – Csipes Tamara – Kárász Anna – Kozák Danuta kajak négyese szerezte.

Ezüstöt Siklósi Gergely párbajtőröző, Milák Kristóf úszó, Lőrincz Viktor birkózó, Varga Ádám kajakozó, Berecz Zsombor vitorlázó, Rasovszky Kristóf úszó és Csipes Tamara kajakos kapott.

A dobogó harmadik fokára a női és férfi vízilabdások mellett a férfi kardvívók csapata, a cselgáncsos Tóth Krisztián, az öttusázó Kovács Sarolta, Hárspataki Gábor karatés, valamint Kozák Danuta és Bodonyi Dóra kajakos duója állhatott fel.