Már várják a javaslatokat, kik a legérdemesebbek a két siklósi díjra


Életmód - 2023. október 26.
szerző: SH

siklos-cimer-dijak-disz

Idén is zárt ajtók mögött fogják eldönteni, ki kapja a város rangos kitüntetéseit, a Siklósi Gyémánt valamint Az Év Siklósi Sportolója Díjat.

Jelöltet viszont bárki javasolhat, aki legkésőbb november 15-ig eljuttatja az érdemesnek talált siklósi fiatal vagy sportoló nevét a város jegyzőjéhez postán vagy elektronikus úton.

A borítékon vagy a titkarsag@siklos.hu emailcímre küldött levél tárgyában fel kell tüntetni a díj nevét. A javaslatból annak is ki kell derülnie, hogy az abban szereplő kitüntetésre javasolt személy miért felel meg a kitüntetés feltételeinek.

A Gyémánt díjat a képviselő-testület az országos vagy nemzetközi szinten is jelentős tanulmányi, kulturális, művészeti vagy sport eredményeket elérő siklósi kötődésű, középfokú vagy felsőfokú oktatásban tanuló fiatalok elismerésére alapította.

A sportolóknak járó elismerést azoknak a siklósi kötődésű személyeknek elismerésére alapították, akik az adományozás évében egyéni sportolóként, vagy csapatsport esetén csapattagként a felnőtt mezőnyben országos vagy nemzetközi szinten is jelentős sporteredményt értek el.

A díjakból évente csak egyet-egyet adnak ki, és azok megosztva nem adományozhatók. Az oklevél és díszplakett mellé 100.000 forint pénzjutalom is jár.

A díj odaítélését előkészítő eljárás előzi meg, melynek lefolytatása az illetékes bizottság feladata. Szavazásra csak a bizottság által javasolt jelöltek bocsáthatóak, a kitüntetésre jelöltekről a képviselő-testület a decemberi átadást megelőző ülésén dönt.