Marenics: készen állunk a folytatásra


Helyi hírek - 2014. október 23.
szerző: KT

DSC_0006

Megtartotta alakuló ülését az új siklósi képviselő-testület. Dr. Marenics János polgármester beszédében kifejtette: a választások után nincsenek győztesek vagy vesztesek. Siklósiak vannak, a következő öt évben pedig mindenkinek a munkájára szükség lesz.

Szerdán hivatalába lépett Siklós Város új képviselő-testülete. Dr. Marenics János, Szalai Ottó, Reitz Emilné, Virág László, Pataki Gabriella, Mikola János, Juhász Tibor valamint Balázs Csaba Jenő ünnepélyes keretek között tették le esküjüket, ahogy a kompenzációs listáról bejutott Mojzes Tamás, Vida Dezső Zoltán és Zádori Tivadar is. Mojzes Tamás Pohl Marietta helyét vette át, aki lemondott mandátumáról.

A polgármester programját ismertetve beszélt az ipari park kiterjesztésének kérdéséről, a siklósi borászat fellendítéséről valamint a Váralja utca projektjéről is, de szó esett az úthálózat és az infrastrukturális fejlesztésekről is . Kritikát fogalmazott meg magával szemben, amikor az adópolitikáról szólt és felvázolta egy rugalmas, család- és vállalkozásbarát rendszer körvonalait.

Siklós első embere ismertette azon levelét, amelyet a volt laktanya épületének sporthotellé való alakítása tárgyában a napokban kapott. A 2008-ban elkezdett átépítés kapcsán a befektetői csoport együttműködéséről valamint arról biztosította a polgármestert, hogy a fejlesztés szívügyük, és változatlan elkötelezettséggel állnak az a beruházás mellett, ami Siklóson 200-250 munkahelyet fog teremteni.

Dr. Marenics János beszéde végén biztosította a jelen lévő Baksai Tamás Harkány, valamint Takáts Gyula Villány polgármesterét együttműködési készségéről, kifejtve a régió megbonthatatlan egységét. Rámutatott: a közös munka sikeres kell, hogy legyen.

Az alakuló ülésen bejelentették a Fidesz-KDNP frakció megalakulását Juhász Tibor, Mikola János, Mojzes Tamás, Pataki Gabriella valamint Virág László tagokkal Vezetője Pataki Gabriella, helyettese Mojzes Tamás.

A testület Balázs Csabát, a korábbi várvezetőt főállású alpolgármesternek választotta meg. A korábbi gyakorlattól eltérő felállás ellen a Fidesz frakció kifogást támasztott ugyan, de a testület elutasította a napirendi pontok módosítását.

 

DSC_0026

 

DSC_0030

 

DSC_0016

 

DSC_0009

 

DSC_0040