Második lett térségünk pályázója a Tesco zsetonos szavazásán


Régió - 2023. augusztus 28.
szerző: SH

tescozsetonok

A Tesco az Ön választ, mi segítünk pályázatának 13. fordulójában többek között hátrányos helyzetű gyerekek zenetanulását, többszintes fűszerkertek kialakítását, valamint egy óvodai betonos bicikliút létrehozását is támogatja Baranya megyében.

A helyi vásárlók a legtöbb voksot a Lásd a világot autista szemmel Egyesület gyerekeknek szóló szemléletformáló pályázatára adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá körzetenként a pályázatok megvalósításához, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza.

Az Ön választ, mi segítünk 13. fordulójában országosan több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 41 millió forinttal támogat 161 nyertes projektet.

Baranya megyében 8 pályázatra voksolhattak a vásárlók július 10. és augusztus 6. között, a legtöbb zsetont pedig a Pécs Kertváros Tesco hipermarket vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például az autizmus megismerésérét, elfogadását, és ezzel együtt az érintettek befogadását támogató kezdeményezés, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek zenetanulása valamint koncertre való felkészülése, fogyatékkal élő fiatalok adventi előkészülete, a biztonságos közlekedés alapjainak elsajátítását és gyakorlását segítő óvodai beton bicikliút, valamint egy település lakosságának friss zöldfűszer-igényét kielégítő, 3 szintes fűszerkertek kialakítása is megvalósulhat a régióban.

A siklósi áruházban két projektre lehetett szavazni: a szajki Fogadj el Alapítvány Adventi készület 2023 elképzelése első helyen végzett. Az alapítvány fogyatékkal élők számára szervezhet olyan adventi programokat, ahol az együttlét öröme és a kultúra mellett a kézműves tevékenység, a zene, ízek, illatok és az adventi vásár hangulata is megjelenik.

A második helyezésként támogatásban részesülő nagyharsányi óvoda az udvarán alakíthat ki egy kerékpárutat, melyet idővel tematikus KRESZ-parkká fejlesztenének. A cél, hogy a gyerekek már óvodás korban megtanulják a biztonságos közlekedés alapjait.