2020. augusztus 10, hétfő

Maszkokat adott át a Veolia Siklóson


Helyi hírek - 2020. július 28.
szerző: SH

veolia-atad

Egy 210 darab FFP3-as maszkból álló adományt vehetett át Riegl Gábor, Siklós polgármestere Hevesi Róberttől, a Veolia Zrt. területi vezetőjétől kedd délelőtt.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a járvány kezdete óta több alkalommal is nyújtott segítséget a koronavírus elleni védekezésben, mely égisze alatt arcmaszkot adományoz 29 magyarországi városban 32 kiemelt partnerének – köztük 15 egészségügyi és szociális intézménynek, 10 önkormányzatnak és 3 magyar egyetemnek. A kiosztott, összesen mintegy 14 ezer darab FFP3-as maszk képes a levegőben szálló apró cseppek kiszűrésére is, ezáltal védenek az esetleges fertőzések ellen.

Az országos kezdeményezés kapcsán a megyében is több helyen adtak át ilyen védőeszközt, így Pécs önkormányzata 1200, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja pedig 250 maszkot kapott. Két olyan baranyai város önkormányzata is részesül az adományból, ahol a vállalat szolgáltatja a távhőt, így jutottak el Dombóvár mellett Siklósra is, ahol 210 darab maszkot nyújtottak át.

A Siklóson rendszeres TAO-támogatással is közösségi szerepet vállaló Veolia Energia Magyarország Zrt. a vírusvédelmi alapban is támogatást nyújtott a városnak. Leányvállalata, a Siklós-Hő Kft. 2018 óta biztosít távhőszolgáltatást több mint ezer lakás és hét közintézmény számára.